شاید بسیاری از ما با کاشی سرامیک پرسلان همانند کفپوش سرامیک خانگی آشنا باشیم. و تا حدودی با خواص و ویژگی های آن بشناسیم. سرامیک های غیر پرسلان در واقع نوعی کاشی هستند. که از مواد رسی فشرده و پخته شده در دمای بالا ساخته می شوند. اما متاسفانه به دلیل جذب آب زیاد، کاربرد آنها تا حدودی محدود است. سرامیک های پرسلان نوعی کاشی هستند. که با خواص منحصر به فرد خود توانسته اند این مشکل را برطرف کنند. در این مقاله قصد داریم به معرفی کامل پرسلان بپردازیم و ویژگی های آن را با هم بررسی کنیم. اگر شما نیز به دنبال اطلاعات بیشتر در این زمینه هستید، تا پایان مقاله با ما همراه باشید.
سرامیک پرسلان چیست؟
شاید بهتر باشد قبل از اقدام، تعریفی از سرامیک پرسلان داشته باشیم. بیایید اصطلاحات “پرسلان” و “سرامیک” را تعریف کنیم. کلمه “سرامیک” از کلمه یونانی “Keramos” به معنای مواد سفالی پخته شده (مانند سفال، کاشی و پرسلان) گرفته شده است. مواد سرامیکی خود مواد غیر فلزی و غیر پلیمری هستند.
و انواع و اشکال مختلفی دارند مانند عایق های حرارتی بالا، پرسلان و … در زمینه سرامیک از پرسلان با عنوان پرسلان نیز یاد می شود. پرسلان نام نوعی از حلزون دریایی در دریای مدیترانه است. که پوسته آن سفید و نیمه شفاف است. این ویژگی سفید و شفاف بودن است. که الهام بخش نامگذاری این گروه از سرامیک ها بوده است.
طبق تعریف رسمی رایج در اروپا، “پرسلان” یک محصول سرامیکی متراکم و سفید (چه لعاب دار و چه بدون لعاب) است که برای مصارف مختلفی استفاده می شود. بر اساس این تعریف، واژه پرسلان برای طیف وسیعی از محصولات سرامیکی به کار می رود که دمای پخت بالایی دارند این دمای پخت بالا باعث به وجود آمدن ماهیت شیشه ای (شیشه مانند) در پرسلان شده و تخلخل کمی برای این محصول ایجاد می کند. یکی از دلایلی که باعث می شود قیمت سرامیک پرسلان نسبت به سرامیک های معمولی بالاتر باشد همین موضوع است.
سرامیک پرسلان یک عضو ارگانیک از خانواده بزرگ سرامیک است. که دارای خواص برتر در مقایسه با سرامیک های معمولی است و کاربردهای متعددی دارد. تاریخچه آن به بیش از نیم قرن می رسد. سرامیک های پرسلان برای اولین بار در ایتالیا با عملکرد فنی عالی و ظاهر بصری بسیار شبیه به سنگ های طبیعی ظاهر شدند.
تخلخل کم مشخصه اصلی سرامیک های پرسلان است که به آنها اجازه می دهد عملکرد فنی و شیمیایی عالی و مقاومت بالایی در برابر یخ زدگی از خود نشان دهند. این امر باعث می شود که سرامیک های پرسلان برای پوشش کف و فضای بیرونی در آب و هوای سرد بسیار مناسب باشند.
خاک رس پرسلان چیست؟
مانند هر سرامیک سنتی دیگری، سرامیک پرسلان از ترکیب مواد با انواع مختلف خاک رس ساخته می شود. اولین قدم در تولید بدنه سرامیکی، انتخاب خاک رس است. برای تولید انواع پرسلان، مهندسان مواد، مواد خام را با هم مخلوط می کنند تا خاک رس مناسبی که خواص متنوعی را ارائه می دهد، به دست آورند. در واقع خواص به دست آمده به دو نوع تقسیم می شوند: خواصی که به دستیابی به بدنه خام مناسب کمک می کنند و خواصی که به دستیابی به بدنه مناسب پس از شلیک کمک می کنند. به طور کلی، خاک رس پرسلان از سه جزء تشکیل شده است:
نرم کننده های معدنی
پرکننده ها
پراکنده کننده ها
اصطلاح “مواد پلاستیکی” به موادی اطلاق می شود. که چکش خواری را فراهم می کنند. کائولن رایج ترین ماده پلاستیکی در خاک رس پرسلان است. فیلرها در بدنه های سه جزئی مواد غیر پلاستیکی هستند که به بدنه اضافه می شوند. کارکردهای اصلی آنها شامل جلوگیری از تغییر شکل در حین پخت، کنترل انقباض و انبساط و عوامل موثر مانند تخلخل، رنگ بدنه و چسبندگی لعاب است.
سیلیس و آلومینا مهمترین و رایج ترین پرکننده ها در صنعت سرامیک هستند. دیسپرس کننده ها موادی هستند که به دلیل نقطه ذوب پایین تر، در تولید سرامیک و کاشی کاربرد فراوانی دارند. این مواد در هنگام گرم شدن ذوب می شوند و با سرد شدن به حالت شیشه ای تبدیل می شوند. شیشه به دست آمده تمام ساختارهای کریستالی موجود در جسم پخته شده را در خود جای داده و یک جرم همگن ایجاد می کند.
خواص و ویژگی های سرامیک پرسلان
ضروری ترین و قابل توجه ترین ویژگی سرامیک های پرسلان تخلخل بسیار کم آنهاست. این تخلخل کم ویژگی ها و ویژگی های منحصر به فردی را برای این محصول ایجاد می کند. همانطور که قبلا ذکر شد، تخلخل کم در نتیجه شلیک در دماهای بالا رخ می دهد. در اینجا، ما میتوانیم مشاهده کنیم که دمای پخت چگونه تخلخل را در این ماده کاهش میدهد.
به طور کلی در هنگام پخت بدنه های سرامیکی مکانیسم های مختلفی درگیر می شود. یکی از این مکانیسم ها شلیک در حضور فاز مایع یا مذاب است. در بدنه های سه جزئی مانند سرامیک های پرسلان ، مکانیسم تف جوشی در حضور فاز مایع غالب است. این به این دلیل است که خاک رس در این اجسام حاوی مقدار قابل توجهی مواد پراکنده (کاهش نقطه ذوب) است که در نتیجه نسبت بیشتری از فاز مایع را در مقایسه با سایر اجسام تشکیل می دهد. این فاز مایع به دلیل عملکرد مویرگی، به طور موثرتری به منافذ نفوذ می کند و منجر به کاهش تخلخل می شود.
برخی از مهمترین خواص سرامیک پرسلان عبارتند از:
مقاومت بالا در برابر سایش
استحکام بالا و مقاومت در برابر شکست بسیار بالا
درصد جذب آب بسیار پایین
مقاومت در برابر یخ زدگی
مقاومت شیمیایی بالا و مقاومت در برابر لکه
تمایز پرسلان از سایر سرامیک ها
برای تشخیص سرامیک پرسلان از سایر انواع سرامیک، فاکتورهای زیر می تواند مفید باشد:
سرامیک های پرسلان نسبت به سایر بدنه های سرامیکی تخلخل کمتری دارند و در نتیجه چگالی بالاتر و در نتیجه وزن بیشتری نسبت به سرامیک های معمولی دارند.
سرامیک های پرسلان محصولات پیشرفته ای هستند که ساخت آنها نسبت به سایر سرامیک ها دشوارتر است، از این رو قیمت سرامیک های پرسلان بالاتر از نوع معمولی است.
برش سرامیک پرسلان به دلیل استحکام بالایی که دارد نیاز به ابزار تخصصی دارد.
سرامیک های پرسلان جذب آب کمی دارند، بنابراین اگر یک قطره آب روی سطح قرار گیرد، برای مدت طولانی باقی می ماند، در حالی که در سرامیک های معمولی، آب در کمتر از یک دقیقه جذب می شود.
پولیش همچنین می تواند به تمایز سرامیک های پرسلان از سایر سرامیک ها کمک کند. اگر بدنه سرامیکی دارای تخلخل باشد، مهم نیست که چقدر صیقل داده شود، تخلخل قابل مشاهده باقی می ماند. هنگامی که نور به سطح برخورد می کند، نمی تواند به عقب منعکس شود و در نتیجه ظاهری کسل کننده ایجاد می کند. البته لازم به ذکر است که پرداخت سرامیک های ساختمانی به طور معمول در کارخانه در طول فرآیند ساخت انجام می شود.
تفاوت بین پرسلان و سرامیک معمولی
تفاوت اصلی سرامیک پرسلان با سرامیک معمولی در ترکیب مواد اولیه آن نهفته است. در واقع این تفاوت در ترکیب است که تغییرات را ایجاد می کند. سرامیک پرسلان دارای سطح شیشهای بالاتری در بدنه خود است، در حالی که سرامیک معمولی سطح شیشهای پایینتری دارد. با این حال، مواد سرامیکی غیر پرسلان شباهت زیادی به سرامیک پرسلان دارند، اما چگالی کمتر و تخلخل بیشتری دارند.
علاوه بر این، سرامیک های خاک رس سفید آب بیشتری جذب می کنند و بنابراین قیمت پایین تری دارند. مواد رسی مورد استفاده در سرامیک های پرسلان معمولاً کائولن مرغوب با اندازه ذرات بسیار ریز است که باعث کاهش تخلخل و تقویت سرامیک پرسلان می شود. تفاوت دوم بین این دو نوع محصول به دمای پخت مربوط می شود. سرامیک پرسلان در دمای بین 1200 تا 1400 درجه سانتیگراد پخته می شود، در حالی که دمای پخت برای سرامیک معمولی کمتر است.
این تفاوت ها در مواد اولیه و دمای پخت منجر به تغییرات بین سرامیک پرسلان و سرامیک معمولی شده است. تفاوت اصلی این دو سرامیک در ظرفیت جذب آب آنهاست. سرامیک های پرسلان دارای سطوح جذب آب کمتر از 0.5 درصد هستند در حالی که سرامیک های معمولی دارای جذب آب بالاتری هستند.
مقاومت پرسلان
سرامیک های پرسلان به دلیل تخلخل کم، مقاومت بسیار خوبی در برابر تغییرات دما، ضربه و خراش نسبت به سرامیک های معمولی از خود نشان می دهند. ساختار فشرده این نوع سرامیک مقاومت خوبی ایجاد می کند و مقاومت شیمیایی سرامیک های پرسلان در برابر مواد شیمیایی و ضدعفونی کننده ها بیشتر از سرامیک های معمولی است.
مزایای سرامیک های پرسلان سرامیک های پرسلان ساختاری کاملا یکنواخت دارند در حالی که خواص فیزیکی سنگ ها ممکن است در جهات مختلف متفاوت باشد. سرامیک های پرسلان جذب آب بسیار پایین و نزدیک به صفر دارند و بنابراین در تماس با آب خواص خود را حفظ می کنند. برخی از سنگ ها به آب بسیار حساس هستند و در تماس با آب خواص خود را از دست می دهند.
به دلیل دمای پخت بالا، سرامیک های پرسلان فشرده و فشرده هستند و مقاومت سایشی بسیار بالایی دارند. برخی از سنگ ها به طور طبیعی دارای عیوب و حفره هایی هستند که ممکن است در زیر یک سطح نازک پنهان شوند. این سطح نازک ممکن است در اثر ترافیک فرسایش یابد و این عیوب و حفره ها آشکار شود و در نتیجه ظاهر نامطلوبی پیدا کند. سرامیک های پرسلان که برای مدت طولانی در دماهای بالا پخته می شوند، با گذشت زمان دچار محو شدن رنگ نمی شوند.
سرامیک های پرسلان مقاومت بسیار بالایی در برابر اسیدها دارند. این برخلاف برخی از سنگها، بهویژه سنگهای حاوی کربنات کلسیم و کلسیت است که به اسیدها بسیار حساس هستند و حتی به اسیدهای ضعیف مانند آبلیمو واکنش نشان میدهند. این واکنش به راحتی قابل تمیز نیست زیرا به صورت خوردگی روی سطح ظاهر می شود.
مزایای سرامیک پرسلان
سرامیک های پرسلان به بهره وری انرژی کمک می کنند. در فضاهای بسته با افزایش دما انرژی را جذب و ذخیره می کنند. سپس با کاهش دمای محیط، گرمای ذخیره شده را آزاد می کنند. این ویژگی پوشش های سرامیکی پرسلان با خاموش شدن وسایل گرمایشی آشکار می شود. در حالی که دستگاه های گرمایش فعال هستند، گرمای تولید شده توسط پوشش سرامیکی پرسلان جذب می شود. پس از خاموش شدن وسایل گرمایشی، دمای محیط برای مدت طولانی ثابت می ماند.
ساختار سرامیک های پرسلان اجازه انتشار مواد شیمیایی مضر را نمی دهد. مقاومت بالایی در برابر لک دارند و به راحتی با پاک کننده های معمولی تمیز می شوند. علاوه بر این، سرامیک های پرسلان عمر طولانی دارند و تاریخ انقضا ندارند.
معایب سرامیک پرسلان
با وجود مزایای متعدد سرامیک های پرسلان ، آنها دارای معایبی هستند. با این حال، این بدان معنا نیست که این معایب به طور قابل توجهی استفاده از سرامیک های پرسلان را کاهش داده است. بیایید در مورد این مسائل بیشتر بحث کنیم.
با توجه به ماهیت متراکم تر و کمتر متخلخل کاشی های پرسلان در مقایسه با سرامیک های معمولی، برش آنها می تواند کمی چالش برانگیزتر باشد و به دقت بیشتری نیاز دارد. فشردگی و جذب کم آب، در عین حال که برای سرامیک های پرسلان مفید است، وزن آنها را نیز افزایش داده است. هنگامی که وزن بیشتر باشد، فرآیندهای نصب و حمل و نقل نیاز به دقت بیشتری دارند.
قیمت ظروف پرسلان به دلیل ترکیب خاص و فرآیند ساخت آنها در مقایسه با سرامیک های معمولی بالاتر است و نصب آنها نیز گران تر است. البته لازم به ذکر است که با توجه به مزیت های منحصر به فرد سرامیک های پرسلان و طول عمر بیشتر آنها، این تفاوت قیمت بسیار ناچیز است. استفاده از سرامیک های پرسلان با توجه به مقاومت و دوام بالایی که دارند، علیرغم هزینه اولیه می تواند سرمایه گذاری بلندمدت تلقی شود.
انواع سرامیک پرسلان از نظر کاربرد
سرامیک های پرسلان با تمام مزایایی که دارند، در رنگ ها، طرح ها، شکل ها و اندازه های مختلف وجود دارند که آن ها را برای کف سازی و پوشش ساختمان ها بسیار متنوع می کند. بر اساس کاربرد آنها، میتوان این نوع محصولات سرامیکی را به دو نوع روکش سرامیکی پرسلان و کفپوش سرامیکی پرسلان طبقهبندی کرد. بیایید توضیحات بیشتری ارائه دهیم:
روکش سرامیکی پرسلان و انواع آن
سرامیک های پرسلان که برای استفاده به عنوان روکش در نظر گرفته شده اند باید دارای ویژگی های خاصی باشند. به عنوان مثال، باید با شرایط آب و هوایی مختلف سازگار باشند، تنوع رنگ و طرح ارائه دهند و طول عمر بالایی داشته باشند. امروزه با پیشرفت و توسعه سیستم های نصب خشک، امکان استفاده از سرامیک پرسلان در ساختمان های بلند وجود دارد. روکش سرامیک پرسلان به روکش سرامیک خشک نیز معروف است و شما می توانید تنها با یک کلیک از قیمت روکش سرامیک پرسلان مطلع شوید.
روکش سرامیک پرسلان خشک را می توان با استفاده از دو شکل اصلی اجرا کرد: سرامیک پرسلان توخالی (سفالی) و سرامیک پرسلانی جامد (سنگ ور).
کفپوش سرامیک پرسلانی و انواع آن
استفاده از سرامیک های پرسلان برای کف سازی یکی از کاربردهای عمده این محصول می باشد. کفپوش سرامیکی پرسلانی کیفیت و دوام خوبی را ارائه می دهد که باعث افزایش استفاده از آن در صنعت ساختمان برای پوشش کف شده است. لازم به ذکر است که قیمت کفپوش سرامیکی پرسلان در انواع مختلف متفاوت است.
با تمام این مزایا، قبل از انتخاب کفپوش سرامیکی پرسلان ، به ویژه برای فضاهای بیرونی، به ویژه در مناطق عمومی و تجاری، باید تحقیقات کافی انجام شود. به عنوان مثال، انتخاب ما ممکن است سرامیک های چینی با سطح بسیار صاف و براق باشد. در حالی که این نوع سرامیک پرسلان از نظر زیبایی ظاهری دلپذیر است، اما در محیط های بیرونی سریعتر فرسوده می شود و درخشندگی و صافی سطح زودتر محو می شود و خراش ها و لکه ها را بیشتر نمایان می کند. علاوه بر این، سطوح بیرونی میتوانند بسیار لغزنده باشند و یک سطح سرامیکی صیقلی میتواند کفپوش را چالشبرانگیزتر کند.
بنابراین لازم است در انتخاب کفپوش سرامیک پرسلان الزامات و شرایط محیطی در نظر گرفته شود.
انواع سرامیک پرسلان از نظر ساخت
از نظر ساخت، سرامیک های پرسلان را می توان به دو دسته لعاب دار و بدون لعاب طبقه بندی کرد. لعاب پوششی شیشه ای یا نیمه شیشه ای است که نازک و بادوام بالایی دارد و زیبایی ظاهری محصول را افزایش می دهد. سرامیک های پرسلان لعاب دار دارای لایه نازکی از لعاب هستند که در طول فرآیند تولید روی آنها اعمال می شود. این لعاب می تواند رنگی یا بی رنگ باشد.
سطح سخت سرامیک های پرسلان از طریق یک فرآیند پرداخت براق به دست می آید. این بدان معنی است که یک سرامیک می تواند پس از فرآیند پخت با یا بدون پوشش لعاب، سطحی براق داشته باشد. اگر سرامیک دارای لایه لعاب باشد به آن سرامیک پرسلان لعابدار پرداخت شده و اگر سطح بدون لعاب باشد به آن سرامیک پرسلان صیقلی گفته می شود. این سرامیک ها برای کاربردهای مختلف از جمله استفاده همه منظوره در بدنه و کفپوش ها مانند فضاهای مسکونی، بوتیک فروشی ها و دفاتر خصوصی کم تردد مناسب هستند.
سرامیک پرسلانی تمام بدن
سرامیک های پرسلانی تمام بدنه نوعی سرامیک پرسلان هستند. از نظر تولید و ساختار شبیه به سرامیک های پرسلان هستند. در ساخت سرامیک های پرسلانی تمام بدنه، انتخاب مواد اولیه به گونه ای انجام می شود که رنگ محصول در سطح و در تمام عمق آن ثابت باشد. به بیان ساده، برخلاف سرامیک های معمولی و پرسلان که بعد از شکستن یا برش، تفاوت رنگی بین بدنه و سطح سرامیک مشاهده می کنیم، در این نوع سرامیک های پرسلان، هیچ گونه تنوع رنگی مشابه سنگ های طبیعی مشاهده نمی کنیم.
این ویژگی تضمین می کند که در صورت ضربه یا هر گونه آسیب، ظاهر سرامیک خراب نمی شود، بر خلاف سرامیک های معمولی و سرامیک های پرسلان ساده که تفاوت رنگ در آنها محسوس می شود. به همین دلیل است که می توان از این سرامیک های پرسلانی تمام بدنه در مکان های پر رفت و آمد استفاده کرد. اکثر سرامیک های پرسلانی تمام بدنه در اندازه های 60*60 یا بزرگتر و ضخامت های مختلف (تا 2 سانتی متر) موجود هستند.
لازم به ذکر است که تنوع رنگ و طرح سرامیک های پرسلانی پرسلانی به دلیل فرمولاسیون خاص مواد اولیه مورد استفاده برای تولید محدود است، بنابراین نمی توان انتظار طیف وسیعی از طرح ها را در این محصول خاص داشت. قیمت سرامیک پرسلانی تمام بدنه نیز در مقایسه با سرامیک پرسلان معمولی بالاتر است.
سرامیک پرسلان توخالی
این نوع سرامیک های پرسلان به دلیل وجود حفره هایی در بدنه آن نسبت به سایر روکش های سرامیکی وزن سبک تری دارند. سرامیک های توخالی به دو صورت لعاب دار و صیقلی در دسترس هستند. طرح و رنگ سرامیک های پرسلان توخالی لعابدار در مقایسه با سرامیک های پرسلان معمولی تنوع کمتری دارد. پس از تولید سرامیک های توخالی صیقلی، سطح آن ها با استفاده از دستگاه های پولیش تخصصی پرداخت می شود.
انواع سرامیک پرسلان از نظر نصب و چیدمان
علاوه بر طرح های زیبای سرامیک های پرسلان، نصب و چیدمان آن ها می تواند زیبایی آن ها را بیش از پیش افزایش دهد. یکی از انواع سرامیک که بر اساس چیدمان آن شناخته شده است، سرامیک پرسلان بوکمچ است.
سرامیک پرسلان بوک مچ
در گذشته سنگ ها را به گونه ای در کنار هم قرار می دادند که نقش ها و نقوش در یک راستا قرار می گرفت. به جفت کردن دو یا چهار کاشی یا سنگ در اندازه بزرگ در کنار هم به روشی متقارن اشاره دارد که یک اثر هنری زیبا یا ترکیبی منحصر به فرد ایجاد می کند. برای ایجاد یک جلوه هنری طبیعی، سرامیک ها دارای الگوهای مختلفی هستند. اگر الگوها به صورت جفت باشند به آنها بوک مچ می گویند و اگر در مجموعه های چهارتایی یک قاب ایجاد کنند، چهار مچ می گویند. در این روش چیدمان، سرامیک ها از یک الگوی دقیق و منظم پیروی می کنند که از یک تا چهار شماره گذاری می شود. هنگام اجرای طرح، رنگ ها، تصاویر و رگه های الگو در یک راستا قرار گرفته. و به صورت متقارن با یکدیگر نصب می شوند.
انواع سرامیک پرسلان از نظر سطح
سرامیک های پرسلان را می توان بر اساس ویژگی های سطحی به چهار گروه تقسیم کرد.
سرامیک پرسلان براق:
سطح سرامیک های پرسلان صیقلی از طریق فرآیند پولیش براق می شود. این بدان معنی است که یک سرامیک می تواند پس از فرآیند پخت به یک سطح براق با لعاب یا بدون لعاب تبدیل شود. در صورت وجود لعاب در سطح به آنها سرامیک پرسلان صیقلی با لعاب و اگر سطح بدون لعاب باشد. به آنها سرامیک پرسلان صیقلی گفته می شود. این سرامیک ها برای کاربردهای مختلف در فضاهای داخلی و کفپوش های کم تردد مانند ساختمان های مسکونی، فروشگاه های بوتیک و دفاتر خصوصی مناسب هستند.
سرامیک پرسلان مات:
سرامیک های با سطح مات دارای ویژگی هایی مانند مقاومت در برابر لغزش (به دلیل ضریب اصطکاک بالا)، سهولت در تمیز کردن و مقاومت در برابر سایش سطح هستند. در مکان های پرتردد برای کف سازی و همچنین در سطوح داخلی و خارجی و نما استفاده می شود.
سرامیک پرسلان پولیش:
سطح این سرامیک ها تا حدی صیقلی است و علاوه بر مقاومت بالاتر در برابر سایش (در مقایسه با سطوح صیقلی)، ظاهری تا حدودی براق شبیه به سرامیک های پرسلان صیقلی ارائه می دهند. از این سرامیک ها در کف سازی و سطوح داخلی از جمله نما استفاده می شود.
سرامیک پرسلان بافت:
این سرامیک ها نقش ها و بافت هایی را بر روی سطح خود برجسته کرده اند. از سرامیک های پرسلان بافت می توان در کف سازی و سطوح داخلی و خارجی، اطراف استخرها و همچنین در نما استفاده کرد.
کاربردهای سرامیک پرسلان
سرامیک های پرسلان به دلیل چگالی بالا، جذب آب بسیار کم و افزایش مقاومت برای استفاده در تمامی فضاها و کاربردها مناسب هستند. برخی از این کاربردها عبارتند از:
ساختمان ها و منازل مسکونی
ساختمان های اداری و تجاری
بیمارستان ها
کارخانجات و مراکز صنعتی
پارکینگ ها، پله ها و ورودی ها
نمای داخلی و خارجی ساختمان
محوطه های بیرونی ساختمان ها
ترمینال ها و فرودگاه ها
امکانات آموزشی و ورزشی
ابعاد سرامیک پرسلان
الزامات و مشخصات فنی سرامیک پرسلان بازار صنعت ساختمان فتوحی تولید و این سرامیک ها در ابعاد مختلف از جمله 320×160، 280×120، 160×80، 120×120، 120×60، 100×100، 120×20 و 80×80 سانتی متر ساخته و عرضه می شوند.
طبقه بندی سرامیک های پرسلان
سرامیک های پرسلان بر اساس کیفیت سطح بر اساس استاندارد ملی ایران به چهار درجه طبقه بندی می شوند. تولیدکنندگان فقط مجاز به بسته بندی و توزیع سرامیک های پرسلان در این دسته ها هستند. طبق استاندارد ملی ایران شماره 2-9169، عیوب سرامیکی به 13 نوع طبقه بندی می شود که شامل ترک های بدنه، ترک لعاب، عدم لعاب، ناهمواری سطح، سوراخ سوزنی، لعاب ذوب نشده، لکه، عیوب زیر لعاب، عیوب تزئینی، براده گیری، تاب خوردگی، بی نظمی لبه ها و عیوب هسته.
برای طبقه بندی سرامیک های پرسلان، این سرامیک ها تحت آزمایش قرار می گیرند و بر اساس معیارهای خاصی به شرح زیر طبقه بندی می شوند:
سرامیک پرسلان درجه 1: اگر هیچ یک از 13 نقص کیفیت سطح (به جز ترک های بدنه، ترک های لعاب و گوشه ها و لبه های بریده شده یا شکسته) در فاصله یک متری از نمونه سرامیک پرسلان آزمایش شده مشاهده نشود. به عنوان درجه طبقه بندی می شود. 1 عدد سرامیک پرسلان.
سرامیک پرسلان درجه 2: اگر نمونه سرامیک پرسلان آزمایش شده. دارای کمتر از 3 عیب از 13 نقص کیفیت سطح در فاصله یک متری باشد. (به استثنای ترک های بدنه، ترک های لعاب و گوشه ها و لبه های بریده شده یا شکسته)، به عنوان طبقه بندی می شود. سرامیک پرسلان درجه 2 مشروط بر اینکه از فاصله دو متری به همان تعداد عیب قابل مشاهده نباشد.
درجه 3: اگر نمونه سرامیک پرسلان آزمایش شده. دارای کمتر از 3 عیب از 13 نقص کیفیت سطح در فاصله دو متری باشد (به استثنای ترک های بدنه، ترک های لعاب، و گوشه ها و لبه های بریده شده یا شکسته)، به عنوان طبقه بندی می شود. سرامیک پرسلان درجه 3.
درجه 4: سرامیک های پرسلان که صرفاً بر اساس کیفیت سطح در گرید 1، درجه 2 یا درجه 3 قرار نمی گیرند، سرامیک های درجه 4 محسوب می شوند.
روش های نصب سرامیک پرسلان
نصب سرامیک پرسلان چه به عنوان پوشش کف و چه به عنوان روکش دیوار نیاز به ظرافت، تخصص و تجربه دارد. در زیر روش های نصب این سرامیک را شرح می دهیم:
نصب و راه اندازی سرامیک پرسلان مرطوب روی مرطوب با استفاده از ملات چسب: در این روش سنتی همانند نصب سایر کاشی ها و سرامیک ها از ملات سیمان برای نصب سرامیک پرسلان استفاده می شود. البته لازم به ذکر است که به دلیل جذب رطوبت کم سرامیک های پرسلان ، برای اطمینان از چسبندگی محکم آن ها به سطح، باید طبق روش توصیه شده. از چسب در پشت سرامیک ها استفاده شود.
نصب سرامیک پرسلان با استفاده از چسب: روش نصب سرامیک پرسلان با استفاده از چسب شامل استفاده از چسب های پلیمری به شکل پودر، خمیر یا رزین برای چسباندن سرامیک به سطح است. چسب های سرامیک پرسلان به اشکال مختلف در بازار موجود است.
نصب سرامیک پرسلانی با استفاده از چسب اسکوپ روی بدنه: در این روش با استفاده از تجهیزات تخصصی برش های خاصی در پشت سرامیک ایجاد می شود. سپس، اسکوپ ها برای نصب در مناطق تعیین شده اعمال می شوند. ضمناً در پشت سرامیک با توجه به جذب رطوبت کم از چسب به روش توصیه شده. به همراه ملات اسکوپ استفاده می شود.
نصب خشک سرامیک پرسلان برای نما: در این روش نه از چسب و نه ملات استفاده می شود. برای نصب سرامیک پرسلان خشک بر روی نماها از اتصالات مکانیکی به صورت فیکسچرهای مرئی یا نامرئی استفاده می شود. این روش معمولا برای نما استفاده می شود و دوام استثنایی را ارائه می دهد.
خرید اینترنتی سرامیک پرسلان
خوشبختانه، مانند خرید هر محصول دیگری، می توانید سرامیک پرسلان را نیز به صورت آنلاین خریداری کنید. اما قبل از خرید اینترنتی سرامیک پرسلان بهتر است به نکات زیر توجه کنید:
منابع معتبر را شناسایی کنید و حتما از مراکز معتبر و مطمئن خرید کنید.
قبل از خرید تمام نیازها و ویژگی های مورد نظر خود را فهرست کنید. همچنین بودجه خود را تعیین کنید.
برای انتخاب یک طرح مناسب که با فضای شما همخوانی دارد وقت بگذارید. برای این کار می توانید از طراحان داخلی کمک بگیرید.
ابعاد را با توجه به نیاز خود به دقت انتخاب کنید.
قبل از خرید از کارشناسان متخصص مشاوره بگیرید.
نتیجه
در خاتمه در این مقاله با سرامیک پرسلان آشنا شدیم. تخلخل کم مشخصه اصلی سرامیک های پرسلان است که آنها را قادر می سازد عملکرد فنی و شیمیایی عالی و مقاومت بالایی داشته باشند. در نتیجه برای پوشش کف، سطوح بیرونی و حتی نما به طور گسترده استفاده می شود. برای خرید آنلاین سرامیک پرسلان و یا دریافت مشاوره و اطلاعات بیشتر با ما تماس بگیرید.
پرسش و پاسخ:
سرامیک پرسلان چیست؟
سرامیک پرسلانی نوعی سرامیک لعابدار یا بدون لعاب است که کاربردهای مختلفی دارد و نیاز به دمای پخت بالایی دارد. مشخصه اصلی آن تخلخل کم است که امکان عملکرد فنی و شیمیایی عالی و مقاومت بالا در برابر یخ زدگی را فراهم می کند. معمولاً برای پوشش کف و سطوح خارجی در آب و هوای سرد استفاده می شود.
سرامیک پرسلان چگونه نصب می شود؟
نصب سرامیک های پرسلان به دلیل تخلخل کم با سرامیک های معمولی کمی متفاوت است. روش نصب بستگی به کاربرد مورد نظر آن دارد. این شامل استفاده از چسب سرامیک برای کاربردهای داخلی و خارجی کف و سطوح داخلی و استفاده از روشهای نصب خشک برای نما میباشد.
تفاوت سرامیک پرسلان با سرامیک معمولی چیست؟
تفاوت اصلی سرامیک پرسلان با سرامیک معمولی در ترکیب مواد اولیه نهفته است. همین تفاوت در ترکیب است که تمایز ایجاد می کند. سرامیک های پرسلان دارای سطح شیشه ای بالاتری در بدن خود هستند، در حالی که سرامیک های معمولی سطح شیشه ای کمتری دارند.