صنعت ساختمان

نکات مهم نصب کاشی و سرامیک

نصب کاشی و سرامیک

نکات مهم نصب کاشی و سرامیک حمام و سرویس بهداشتی

کاشی کاری حمام موضوع بسیار مهمی در بحث ساخت و ساز ساختمان است.  و نکات زیادی برای انجام آن وجود دارد. وجود آب زیاد در سرویس بهداشتی و حمام باعث شده ، که موضوع کاشی کاری این دو قسمت از خانه کمی حساس تر از سایر قسمت ها باشد. تا کار کاشی کاری به بهترین شکل ممکن و مناسب انجام شود.

فضاهای مرطوب

انتخاب و خرید کاشی و سرامیک به خودی خود سردرگمی های زیادی را برای مردم ایجاد می کند. در این میان برای خرید کاشی حمام و سرویس بهداشتی یک سری فاکتورها وجود دارد که باید رعایت شود.

نصب کاشی و سرامیک

نکات مهم قبل از نصب کاشی و سرامیک حمام

زیرسازی و شیب یکی از مهمترین مراحل کاشی کاری است. که قبل از کاشی کاری باید به بهترین شکل ممکن انجام شود. در این مرحله همانطور که از نامش پیداست. فضای زیر کفپوش به خوبی تسطیح و شیبدار است.  و هر گونه مشکل در فضای زیر برطرف می شود.
در پایان یک فرآیند زیرسازی صحیح و اصولی، یک فضا از نظر شیب کاملاً یکنواخت و بدون فرورفتگی و مشکل در سطح خواهد بود. نکات مهم در این زمینه به شرح زیر است.

 

نکات مهم نصب کاشی

 

توجه به رطوبت خاک

رطوبت زمین در بحث زیرسازی بسیار حائز اهمیت است.  و باید توجه داشت که قبل از اجرای فرآیند کاشی کاری حمام، هنگام زیرسازی، زمین کاملا خشک و عاری از رطوبت باشد.

به ارتفاع نهایی توجه کنید

در بحث ضخامت نهایی زمین، زیرسازی به عنوان یک موضوع تاثیرگذار در نظر گرفته می شود. البته استانداردهایی در این زمینه وجود دارد اما اگر قصد رعایت این استانداردها را ندارید باید مراحل زیرسازی را به گونه ای انجام دهید که ضخامت مناسب باشد.

استفاده از مواد مناسب

برای پی سازی در کاشی کاری از مصالح مختلفی استفاده می شود. که اغلب بتن یا محصولاتی با پایه بتنی هستند، اما در صورتی که ارتفاع سطح زیرین به میزان دلخواه نباشد، باید از مصالحی استفاده کرد.  تا ارتفاع به حد مطلوب برسد و سپس بتن ریزی انجام شود. در چنین شرایطی باید توجه داشت که از مواد نامناسب مانند تخته های چوبی، فایبرگلاس، لایه های مختلف وینیل و موارد دیگر در کاشی کاری حمام استفاده نکنید.

 

نصب کاشی

نکات مهم کاشی کاری حمام و سرویس بهداشتی

پس از اتمام مراحل فونداسیون نوبت به کاشی کاری می رسد. به طور کلی در کاشی کاری سرویس بهداشتی هم برای کاشی دیوار و هم برای کاشی کف باید به دو موضوع هم در زمینه فنی کار و هم در بحث ظاهر و جلوه توجه کرد. اولین مسئله بررسی فضا و کار از نظر فنی و بر اساس استانداردهای کاشی کاری سرویس بهداشتی و سایر انواع کاشی کاری است.  که در استحکام و سلامت نتیجه نهایی کاشی کاری بسیار مهم است. به همین دلیل توصیه می شود برای اجرای فرآیند کاشی کاری به ویژه برای کاشی های حمام و سرویس بهداشتی که در معرض آب زیاد و در نتیجه پوسیدگی و آسیب هستند، چه کاشی و سرامیک بخرید و چه اجرا و آنها را نصب کنید، باید با متخصصان مشورت کنید.

یک سری موارد برای کاشی کاری حمام و سرویس بهداشتی به طور کلی عبارتند از:

• کاشی متناسب با بودجه شما انتخاب کنید
• انتخاب روش نصب و ملات مناسب
• انتخاب کاشی هایی با جذب رطوبت کم
• بررسی و رفع عیوب سطح برای کاشی کاری
همه این موارد در کنار بسیاری موارد دیگر که قبل از کاشی کاری سرویس بهداشتی و سایر قسمت های خانه باید مورد بررسی فنی و بررسی قرار گیرد. زیرا در غیر این صورت نتیجه نهایی کار مطلوب نخواهد بود.

نکات مهم در نصب کاشی حمام و سرویس بهداشتی

نصب کاشی در سرویس بهداشتی مهمترین مرحله کاشی کاری سرویس بهداشتی می باشد.  و در اجرای آن نکات زیادی باید رعایت شود که در این مقاله تمامی آن ها لحاظ نشده است.

الگوی مناسب را پیدا کنید

بسیار نادر است که ابعاد فضا به گونه ای باشد که تمام کاشی ها بدون هیچ فضای خالی و بدون نیاز به برش، سطح را کاملاً بپوشانند. بنابراین قبل از کاشی کاری سرویس بهداشتی ابتدا ابعاد کاشی ها را با ابعاد فضا مقایسه کنید و الگوی مناسب پیدا کنید. در نهایت باید فضاهای خالی باقیمانده را با کاشی های برش خورده پر کنید.

ملات در کاشی کاری

ملات یکی دیگر از مراحل مهم کلیه فرآیندهای کاشی کاری است.  که استانداردسازی آن نقش مهمی در نتیجه نهایی کار دارد. مهمترین نکات این مرحله عبارتند از:
• پخش مناسب ملات
• شانه زدن مناسب برای ملات
• انتخاب ملات مقاوم و ضد آب
• رعایت نسبت های مختلف در ترکیبات ملات
ملات ها انواع مختلفی دارند و همانطور که در گزینه های ذکر شده مشاهده کردید. ضد آب بودن یکی از مهمترین ویژگی های ملات است. که در کاشی کاری حمام و کاشی استخر اهمیت ویژه ای دارد. مثلاً استفاده از ملات سفالی در نصب کاشی های حمام و سایر مکان های مربوط به آب صحیح نیست. زیرا در تماس با آب جذب و متورم می شود.
همچنین توجه داشته باشید که امروزه ملات های جدیدی به بازار آمده اند.  که با ویژگی های خاص می توانند کارایی و کارایی بیشتری نسبت به ملات های سنتی داشته باشند. اقلامی مانند چسب کاشی و ملات خشک از بهترین ملات های مدرن هستند.

قرار دادن کاشی روی ملات

در این مرحله لازم است سرامیک ها را روی ملات آماده شده قرار دهید. شاید این کار ساده به نظر برسد اما خالی از نکته نیست و در این مرحله از کاشی کاری سرویس بهداشتی باید نکاتی را رعایت کرد.
از مهمترین این نکات می توان به موارد زیر اشاره کرد:
• بررسی سلامت کاشی ها
• بررسی یکنواختی سطح
• ایجاد فاصله مناسب بین کاشی ها
• بررسی صحت برش های روی کاشی

 

نصب صحیح کاشی

بند کشی کاشی

فرآیند بندکشی همیشه یکی از مهم ترین مراحل کاشی کاری حمام و هر نوع کاشی کاری دیگری ، که توجه ویژه ای را می طلبد. در فرآیند پر کردن ، فضای خالی بین کاشی ها را با دوغاب سنتی یا ملات های جدید مانند دوغاب یا پودر دوغاب پر می کنند تا از نفوذ آب به زیر کاشی ها جلوگیری شود.
این مرحله باید بعد از خشک شدن ملات نگهدارنده کاشی انجام شود و نکات مهم آن عبارتند از:
• توجه به خاصیت ضد باکتریایی ملات
• خشکی سطح در حین تسمه کشی
• عدم وجود شیار بین کاشی ها
• تخلیه هر گونه زباله از کاشی ها
• کاشی را قبل از خشک شدن از ملات چسباننده جدا کنید

 

نصب

 

نکات مهم بعد از کاشی کاری حمام

بعد از اتمام این مراحل کاشی کاری سرویس بهداشتی کار تقریبا تمام شده است.  اما باید یک سری موارد دیگر را در نظر گرفت.
• حداقل به مدت دو روز از شستشوی سطح خودداری کنید.
• حداقل به مدت دو روز از سوراخ کردن کاشی ها خودداری کنید.
• در صورت امکان تا دو روز روی کاشی ها راه نروید.
• در صورت امکان، کاشی ها را با مواد شیمیایی نشویید.
• برای سوراخ کردن کاشی ها از مته الماس استفاده کنید.
• پس از خشک شدن کامل دوغاب، روی بند ها سیلر بزنید.
رعایت این موارد آخرین کاری است که می توانید برای بهبود نتیجه نهایی کاشی کاری حمام انجام دهید.

سایت بازار صنعت ساختمان فتوحی

دیدگاهتان را بنویسید