صنعت ساختمان

روش های مختلف ساخت استخر

ساخت استخر

راه های مختلف ساخت استخر

به طور کلی استخرهای خانگی به روش‌های مختلفی مانند آجری، بتن‌ریزی و استخرهای پیش ساخته اجرا می‌شوند. که هر کدام نیاز به حضور افراد متخصص دارد.د اما به دلیل عایق بودن تا سال ها مشکلی از نظر عبور نکردن آب به لایه های زیرین نخواهند داشت.

روش ساخت استخر با آجر بدین صورت است که پس از گودبرداری و سیمان کاری کف، آجر چینی اجرا می شود. و برای پایداری دیوارها در فواصل معین با توجه به عمق و طول دیوار، آنها را در ستون قرار می دهند. سپس مراحل عایق کاری، اجرای تاسیسات و سپس کاشی کاری یا رنگ آمیزی انجام می شود.

 

ساخت استخر

ساخت استخر با بتن

استخرهای بتنی جزو پرطرفدارترین استخرها هستند. این استخرها به دلیل استفاده از میلگرد در آنها و ساخته شدن با بتن اصلاح شده از پایداری خوبی در برابر نیروهای خارجی برخوردار هستند. استخرهای بتنی به دلیل دوام بالا در دسته استخرهای دائمی قرار می گیرند.

روش ساخت استخر بتنی به این صورت است که پس از کندن خاک، کف گودال سیمان کاری شده. و سپس آرماتوربندی انجام می شود. پس از نصب میلگردها قالب گیری و بتن ریزی انجام می شود. و یا از سیمان پلیمری عایق استفاده می کنند که به جای آن پاشیده می شود.
البته اجرای تاسیسات مکانیکی و الکتریکی قبل از مرحله بتن ریزی انجام می شود. در پایان کاشی کاری و تزئین فضای سبز اطراف استخر انجام می شود.

اجرای استخر پیش ساخته

استخرهای پیش ساخته جزو پرطرفدارترین استخرها هستند. این استخرها از پلیمرهای رزینی ساخته شده و به صورت سفارشی در اندازه ها و اشکال مختلف ساخته می شوند. پس از ساخت استخر در کارخانه، گروه کارشناسی به محل نصب می روند و استخر پیش ساخته را نصب می کنند.
مراحل نصب استخر پیش ساخته به این صورت است. که ابتدا خاکبرداری و فونداسیون مانند اجرای سایر استخرها انجام می شود. پس از انجام زیرسازی ها از سندبلاست برای استخر پیش ساخته استفاده می شود. که با نصب استخر و تسطیح آن با زمین همجوار، محوطه اطراف پر شده و زیباسازی اطراف آن انجام می شود.
استخرهای پیش ساخته جزو پرطرفدارترین استخرها هستند. این استخرها از پلیمرهای رزینی ساخته و به صورت سفارشی در اندازه ها و اشکال مختلف ساخته می شوند. پس از ساخت استخر در کارخانه، گروه کارشناسی به محل نصب می روند و استخر پیش ساخته را نصب می کنند.
مراحل نصب استخر پیش ساخته به شرح زیر است: ابتدا همانند اجرای سایر استخرها خاکبرداری و فونداسیون انجام می شود. پس از انجام فونداسیون، برای استخر پیش ساخته از سندبلاست استفاده می شود. که با نصب استخر و تسطیح آن با زمین همسایه، استخر پر شده و اطراف آن زیباسازی می شود.

اجرای یک استخر روباز

در ادامه مراحل اجرا و ساخت استخر به چند روش مختلف شرح داده شده است.

مرحله اول: کنده کاری و بلوک چینی

ابتدا ابعاد مورد نظر را بر روی زمین طبق نقشه طراحی شده ترسیم می کنیم. و حدود 70 سانتی متر از محیط نقشه را در نظر می گیریم و سپس شروع به کندن و کنده کاری می کنیم. این کنده کاری در قسمت های مختلف به عمق دلخواه حک می شود. باید در نظر داشت که کف تمام شده پس از بتن ریزی و کاشی کاری کف تا سطح زمین عمق مورد نظر را ایجاد می کند. بعد از کنده کاری کف را با میلگرد درجه 14 تقویت می کنیم و سپس بتن با عیار 350 می ریزیم ضخامت بتن 20 تا 25 سانتی متر می باشد.

نحوه ساخت استخر با بلوک های سیمانی یکی از ساده ترین راه ها برای ساخت استخر است. این روش ساخت استخر به صرفه ترین روش برای ساخت استخر ویلایی با حجم آب کم است. در این روش پس از فونداسیون و بتن ریزی کف، دیوارهای بلوکی بر روی کف ساخته می شود. به طوری که پس از تسطیح سطح کف استخر و شیب آن می توان شروع به چیدن بلوک ها کرد.

نکته:

توجه داشته باشید که برای پر کردن بلوک ها از ملات روان تری استفاده کنید. تا تمام حفره ها بلوک گرفته شود. استفاده از سنگ بدون جذب رطوبت نیز برای پرکردن بلوک پیشنهاد می شود. به دلیل عدم وجود آرماتور در دیواره های استخر، لازم به ذکر است که تمامی درزهای بلوک با دقت چیده شده اند. پس از مرحله بلوک چینی می توان عملیات سیمان کاری را با استفاده از رزین عایق استخر که با ملات سیمان مخلوط می شود انجام داد.

استفاده از رزین آب بندی استخر علاوه بر استحکام فوق العاده سیمان و چسبندگی بهتر با بلوک می تواند عملیات آب بندی استخر را نیز در یک مرحله انجام دهد. روش آب بندی استخر با مواد عایق در تمامی مراحل بعد از بلوک چینی توصیه می شود. در روش دیگر آب بندی استخر، پس از نصب بلوک ها، می توان سیمان به ضخامت 5 سانتی متر را روی بلوک ها زد و سپس تمام سوراخ های سیمانی را با یک ماده آب بند ترکیبی جدید که از رزین و الیاف با 5 استفاده می شود، پوشاند. برس ضخامت میلی متر. سطح استخر را صاف و صیقلی می کند. که علاوه بر آب بندی استخر، سطح استخر را صاف می کند.

استفاده از آرماتور دیوار به جای بلوک چینی

برای ساخت دیواره استخر بعد از خشک شدن بتن کف، قالب گیری دور استخر را به گونه ای انجام دهید. که آرماتورهایی که روی زمین قرار می گیرند و خم می شوند در وسط قالب قرار گیرند. سپس در داخل قالب ها بتن ریزی و ویبره انجام می دهیم. تا سطح صافی داشته باشیم. زمان آب بندی و کاشی کاری بعد از خشک شدن و بازکردن قالب ها می باشد. توجه داشته باشید که در زمان قالب گیری و بتن ریزی باید لوله های تاسیسات تصفیه آب، پمپ ها و کابل های برق جهت روشنایی داخل استخر را رد کنید. تا پس از بتن ریزی مجددا دیوار را سوراخ نکنید.

 

ساخت استخر

مرحله دوم: آب بندی و کاشی کاری

آب بندی را می توان توسط مواد آب بند بتن و چسب بتن انجام داد و همچنین می تواند ورق های عایق مانند ژئوکامپوزیت، ژئوتکستایل و … باشد. اهمیت آب بندی در این است که اگر قسمتی از استخر نشتی داشت، آن قسمت باید مجدد آب بندی شود. و این موضوع هزینه بیشتری را به همراه خواهد داشت.

برای جلوگیری از این مشکل باید بعد از آب بندی آزمایش آب انجام شود. به این صورت که یک بار استخر را کاملاً آبیاری کنیم. و بعد از 5 روز سطح آب را اندازه گیری کنیم. اگر سطح آب پایین نیامده باشد. و دیواره های استخر از بیرون خیس نشده باشد، مشخص است که آب بندی موفقیت آمیز بوده است.
بعد از آب بندی نوبت به کاشی کاری می رسد. کاشی کاری بر اساس طرح و رنگ بندی مورد نظر انجام می شود. کاشی کاری را تا لبه استخر انجام می دهیم، اما اگر طرح سر به صورت گریل باشد، لبه های حوض کار می شود.

مرحله سوم: آبیاری استخر و روشن کردن امکانات

در کنار استخر باید موتورخانه کوچکی برای نصب و راه اندازی تاسیسات مربوط به تصفیه آب، دمای آب مورد نظر، تزریق کلر، روشنایی و… ساخته شود که معمولا سطح کف موتورخانه 70 سانتی متر تا 1 متر کمتر از سطح کف استخر پس از کاشی کاری و شستشوی استخر، استخر را آبیاری کرده.  و پمپ های آب و سیستم فیلتراسیون را روشن می کنیم. استخر آماده استفاده است.

برای خرید تجهیزات استخر به بازار صنعت ساختمان فتوحی مراجعه کنید.

دیدگاهتان را بنویسید