صنعت ساختمان

ایده دکوراسیون داخلی

سبک بوهمین

دکوراسیون داخلی چیست؟

به هنر خلق و آفرینش فضایی، دکوراسیون داخلی گفته می ‌شود. در این خلق زیبایی، نظم و تعلق خاطر مشاهده شده. و تنها به معنای چیدمان مبلمان و سایر اشیا در فضا نیست. برای ایده دکوراسیون داخلی و خارجی از سبک‌ ها و گرایش‌ های مخصوصی استفاده می‌ شود که آن ‌ها بر اساس سلیقه و نیازهای افراد متغیر هستند.

در واقع دکوراسیون داخلی به این معنی است. که چگونه می‌ توان با استفاده از مبلمان و سایر اشیا و نور پردازی صحیح، فضایی جذاب را برای کار و زندگی پدید آورد. دکوراسیون داخلی همان تزیینات داخلی و هنر و دانشی است. که به کاربردی کردن و زیبا کردن فضا می‌ پردازد، دکوراسیون داخلی را می‌ توانیم حلقه متصل شده. بین علم معماری و طراحی داخلی معرفی کنیم، در واقع دکوراسیون داخلی هم علم معماری و هم علم طراحی را شامل می‌ شود.

طراحان دکوراسیون یا دکوراتورها با نحوه ساخت و بازسازی ملک مورد نظر مثل خانه، دفتر کار، هتل، ویلا و … سر و کاری ندارند و فعالیت و کار آنها زمانی شروع می شود. که کارهای ساخت و ساز یا بازسازی ملک به اتمام رسیده باشد. و نوبت به ظاهر کار و المانهایی که در دید می باشند برسد.

ایجاد هماهنگی بین تمام اجزای داخلی یک منزل اعم از رنگ وسایل و دیوار ها تا چیدمان آن ها، زیبا شناسی و خلاقیت در کنار داشتن دانش کافی از وظایف و فعالیت های مربوط به طراح دکوراسیون داخلی می باشد. دکوراسیون داخلی کاری به قواعد و اصول مهندسی معماری و محاسبات آن نداشته و یک دکوراتور صرفا با زیبایی، چیدمان، تزئینات، رنگ فضا اعم از پارچه و مبلمان و پرده و دیوارها سر و کار دارند.

 

هدف از دکوراسیون داخلی چیست؟

۱. شادی و انرژی بخشی به ساکنین

۲. ایجاد فضاهای مطلوب و کاربردی

۳. جلب اعتماد مشتریان در فضاهای اداری

۴. افزایش بازدهی محیط

 

طراحی داخلی چیست؟

طراحی داخلی در واقع یکی از زیر شاخه های رشته معماری می باشد. که نیازمند احاطه کامل بر روانشناسی محیط است. این حرفه به عنوان یک هنر و صنعت شناخته شده در تمام جهان می باشد. که جهت بهینه سازی فضا های داخلی ساختمان ها از آن استفاده می شود. به طور کلی بهبود عملکرد فیزیکی و روانی فضا جهت راحت سازی زندگی، از اهداف طراحی داخلی می باشد. و بدون آن، فضای معماری کارآیی لازم و بهینه را نخواهد داشت.

طراحی داخلی به ما نشان می دهد. که چگونه می توان از محیطی کوچک حتی 30 متری، نهایت استفاده را کرده و چگونه و از چه وسایلی برای پر کردن این محیط استفاده کرد. از همین رو طراحی داخلی با طیف گوناگونی از عناصر و مولفه ها همچون فرم، نور، رنگ، بافت، کف، سقف، دیوار، عناصر کارکردی و تزیینی و مبلمان را در بر می گیرد. به طوری که تمامی این عناصر باید به صورت هماهنگ و متناسب در یک طرح مرتبط و خوشایند قرار بگیرند.

آنچه که یک طراح داخلی باید انجام دهد بیشتر به فضای اتاق ربط دارد، فعالیت های آنها بیشتر به طراحی و نوسازی فضای داخلی کمک می کند. آنها نه تنها ظاهر اتاق را عوض می کنند، بلکه تغییراتی در کارایی اتاق نیز ایجاد می نمایند. این افراد باید علاوه بر فنون طراحی بر ارگونومی، و رنگ شناسی و مصالح شناسی نیز مسلط باشد. زیرا که موارد ذکر شده ابزار بیان طراح هستند. فعالیت های یک طراح داخلی شامل نقاشی کف ساختمان تا چیدمان لوازم تزئینی در داخل اتاق می باشد.

استفاده کاربردی و بهینه از فضای یک اتاق یا ملک از فعالیت های طراحی داخلی می باشد. نا گفته نماند که ممکن است یک طراح داخلی، علاقمند به هنر و تزئینات و طراحی دکوراسیون داخلی نیز باشد. ولی یک دکوراتور نمی تواند کار طراحی داخلی را نیز انجام دهد. چرا که نیاز به تخصص داشته و می بایست دوره های مختلفی را بگذرانند.

 

تفاوت طراحی داخلی و دکوراسیون داخلی چیست؟

درست است که طراحی داخلی و دکوراسیون داخلی، ارتباط تنگاتنگی با یکدیگر دارند؛ اما در عین حال، از نظر دامنه، اهداف، فرآیندها و مهارت های مورد نیاز، تفاوت های مشخصی نیز دارند. طراحی داخلی شامل طیف وسیع تری از ملاحظات، از جمله برنامه ریزی فضا، عملکرد، و پایداری است؛ در حالی که دکوراسیون داخلی، در درجه اول بر زیبایی شناسی تمرکز دارد.

طراحان دکوراسیون بر خلاف طراحان داخلی نیازی به دانش و مهارت های آکادمیک نداشته و با شرکت در دوره هایی چون بررسی سبک ساختمان ها، مبلمان، چیدمان می توانند حرفه خود را توسعه و پیشرفت دهند. طراح دکوراسیون وظیفه چیدمان مناسب و ایجاد هماهنگی میان وسایل و فضای یک ساختمان را دارد. و کار او پس از اتمام کار طراح داخلی آغاز می شود.

 

دکوراسیون داخلی مدرن چیست ؟

“هرچه کمتر بهتر”. این یکی از اصول دکوراسیون مدرن است. در دکوراسیون مدرن هر چه مبلمان کمتر باشد، جلوه بیشتری دارد. در اتاق‌های مدرن امروزی بیش از هر چیز سادگی وسایل مورد تاکید است. و اغلب از رنگ‌های تیره یا سیاه استفاده می‌شود. رنگ های تیره به اتاق سبکی خاص داده و آن را کلاسیک و مدرن نشان می دهند. در این نوع دکوراسیون، معمولا وسایل دکور در یک اتاق محدود به میز، کاناپه و اشیاء معدودی است.

 

سبک‌های پرطرفدار طراحی دکوراسیون داخلی

۱. سبک مدرن

سبک مدرن یکی از پرطرفدارترین سبک‌های دکوراسیون داخلی است. که سال‌ها است برای طراحی فضاهای مسکونی و اداری مورد استفاده قرار می‌گیرد. ویژگی بارز این سبک سادگی است. در سبک مدرن خبری از تجملات رایج در طراحی دکوراسیون نیست. و همه چیز از ساده‌ترین شکل ممکن استفاده می‌شوند. در این طرح از رنگ‌ها هم چندان استفاده نمی‌شود. رایج‌ترین رنگی که در طراحی به سبک مدرن استفاده می‌شود طوسی یا خاکستری است.

همچنین استفاده از رنگ سفید و مشکی هم در این سبک دکوراسیون بسیار رایج است. بیشتر المان‌هایی که در این سبک طراحی استفاده می‌شوند، جزئیات ساده و مشخص مانند اشکال هندسی معین دارند. برای مثال در طراحی خانه های مدرن می توان برای آشپزخانه ی آن از کابینت های هایگلاس مانند کابینت هایگلاس ترک استفاده کرد که هم مدرن می باشد و با سبک خانه هارمونی دارد و هم نسبت به کیفیتش قیمت مناسبی دارد.

 

سبک مدرن

۲. سبک صنعتی

به منظور طراحی دکوراسیون داخلی استفاده از سبک صنعتی هم بسیار رایج است. اگر تصور می‌کنید این سبک طراحی مخصوص فضاهای اداری و تجاری است، سخت در اشتباهید. بر خلاف اسم این سبک، روش و سبک طراحی صنعتی هیچ ارتباطی با طراحی اداری ندارد و بالعکس به استفاده از عناصر قدیمی در طراحی اشاره دارد.

در این سبک طراحی برای دکوراسیون داخلی از عناصر قدیمی در کنار متریال امروزی استفاده می‌شود. همچنین در این سبک تاکیدی بر پوشیده بودن متریال و جزئیات نیست. برای مثال در ساختمانی با سبک صنعتی، دیوارهای چوبی یا آجری با دیوارپوش‌هایی مانند کاغذ دیواری پوشانده نمی‌شوند. و به همان شکل طبیعی استفاده می‌شوند.

 

سبک صنعتی

 

۳. سبک روستایی

سبک روستایی یکی از قدیمی‌ترین سبک‌های دکوراسیون داخلی است. که این روزها مورد توجه بیشتر افراد قرار گرفته است. ماهیت و ویژگی این سبک که با نام سبک روستیک هم شناخته می‌شود، از نام آن مشخص است. در این سبک طراحی آیتم‌ها به گونه‌ای انتخاب می‌شوند که به طبیعت نزدیک‌تر باشند.

استفاده از چوب طبیعی برای کفپوش یا دیوارها، استفاده از گیاهان به جای مجسمه، استفاده از آبنما یا حوضی کوچک و رومیزی و استفاده از پنجره‌های بزرگ برای ورود نور طبیعی به داخل خانه از جمله آیتم‌هایی هستند. که با به کارگیری آن‌ها، حس و حال فضا به طبیعت نزدیک‌تر می‌شود.

 

سبک روستیک

۴. سبک بوهمین

یکی از خاص‌ترین سبک‌های طراحی دکوراسیون داخلی که چند سال است. به شدت پرطرفدار شده، سبک بوهمین است. در این سبک طراحی خبری از نظم و انضباط دیگر سبک‌ها نیست. این سبک مطابق با سبک زندگی بوهمیان و کولی‌ها طراحی می‌شود که ویژگی اصلی سبک پوشش و زندگی آن‌ها بی‌نظمی در عین زیبایی است.

در این سبک تنوع رنگ‌ها بسیار زیاد است. با ورود به ساختمانی که دکوراسیون آن با سبک بوهمین ساخته شده . با دنیایی از رنگ‌ها روبرو خواهید شد. مبلمانی با پارچه‌های شلوغ، گلدان‌هایی در گوشه و کنار خانه، تابلوهایی با اشکال عجیب و غریب و صنایع دستی مانند رویه‌های بافت در بخش‌های مختلف ساختمان از ویژگی‌های این سبک تماشایی است.

 

سبک بوهمین

مزایای دکوراسیون داخلی چیست؟

 فضای شما را بهبود می بخشد.

علایق خود را به نمایش بگذارید.

بهبود ظاهر خانه

از فضای خود بیشترین استفاده را ببرید.

عملکرد فوق العاده از فضا

افزایش ارزش فضای خود

نگهداری از اموال طراحی شده، آسان است.

احساس رضایت

سایت بازار صنعت ساختمان فتوحی

دیدگاهتان را بنویسید